Ζούμε σε «περίεργους» καιρούς. Ακόμη και αν συνειδητά αποφασίζουμε, να κρατήσουμε θετική σκέψη και διάθεση, μερικές φορές ο περίγυρος μας παρασύρει, και η διάθεση μας «πέφτει» στο κελάρι, ενώ ανεβαίνει η αρνητική αντιμετώπιση των καταστάσεων κατακόρυφα.

Όταν βρίσκεστε σε διάθεση χαμηλών δονήσεων, μην αφήνεστε! Αντιδράστε συνειδητά!
Βγείτε στην φύση, ακόμη κι αν η μόνη δυνατότητα είναι το μικρό παρκάκι της γειτονιάς, περπατείστε στο γρασίδι με γυμνά πόδια, όσο το επιτρέπει ο καιρός. Αν υπάρχει υγρό στοιχείο, έστω και σαν ρυάκι, μην το σκέφτεστε. Το νερό συμπαρασύρει και καθαρίζει σκέψεις και νου. Κάθισε δίπλα και αφέσου στην μαγεία της μελωδίας του.
Εάν όμως δεν είναι δυνατόν να βγείτε από το σπίτι, τότε βάλτε  αγαπημένη μουσική στη διαπασών και χορέψτε, μέχρι να μην σας κρατούν άλλο τα πόδια. Κλείστε τα μάτια και αφήστε την μουσική να σας ποτίσει, νοιώστε την ως το μεδούλι! Μην ξεχάσετε να φορέσετε ακουστικά, εάν η ώρα είναι ακατάλληλη! 

Να είστε σίγουροι πως μετά από μια τέτοια εμπειρία, η διάθεση θα ανεβεί κατακόρυφα, ο κόσμος θα πάρει ξανά τις «πραγματικές» διαστάσεις! (βάζω την λέξη σε εισαγωγικά, επειδή ο κόσμος μας δεν είναι για όλους μας ίδιος... ο καθένας ζει την πραγματικότητα του στην διάσταση που έχει δημιουργήσει.)