Δόσιμο βοήθειας

Το δόσιμο βοήθειας μέσω μιας ορισμένης ικανότητας, είναι πάντα μια υπηρεσία Αγάπης στους άλλους. Η Αγάπη που δίνεται, επιστρέφει δυναμωμένη. Αυτός είναι κανόνας του σύμπαντος. Εάν ένας θεραπευτής πιστεύει πως είναι ο μοναδικός που δίνει, εναντιώνεται στο ρεύμα της Αγάπης που ρέει πάντα αμφίδρομα. Είναι πλάνη να πιστεύουμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Μπορείς να διαθέσεις τον εαυτό σου, να γίνεις κανάλι που μέσα από σένα θα ρέει απεριόριστα η Αγάπη, η θεραπευτική ενέργεια, η αλήθεια. Αλλά δεν θεραπεύεις εσύ, ανοίγεις μόνο μια δυνατότητα για να συμβεί ένα άνοιγμα στην Αγάπη.

Πριν καιρό μου είπε κάποιος: εσείς οι θεραπευτές είστε ευλογημένοι, επειδή έχετε αμέτρητους ανθρώπους που έρχονται να σας βοηθήσουν. Αυτή είναι και η δική μου εμπειρία. Ο κάθε άνθρωπος που μπαίνει στην ζωή μου, ο κάθε αναζητητής, αυτός που έρχεται με ενα θέμα κοντά μου, καθρεφτίζει το επίκαιρο θέμα, που είτε μου είναι γνωστό, ή υποβόσκει μέσα μου μέχρι να γίνει συνειδητό. Φυσικά μέσω του ατόμου το βλέπω σε μεγέθυνση, κάτω από τον φακό του θεραπευτή, αλλά αν προσέξω ακριβώς, μπορώ να δω την δική μου πτυχή που είναι κρυμμένη και περίμενε την ευκαιρία να εμφανιστεί στο φως. Ενα θέμα που δεν με αφορά, δεν θα εμφανιστεί ποτέ στο θεραπευτήριο μου. Έτσι κάθε βοήθεια είναι αμοιβαία αναγνώριση. Γι΄αυτό και όταν ο άλλος με ευχαριστεί, του λέω το δικό μου Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Μπορείς να δώσεις όμως πραγματικά, μόνο κάτι που έχεις ήδη. Μόνο όταν εσύ είσαι “γεμάτος” μπορείς να επιτρέψεις την αφθονία να ρέει στον άλλον. Γι΄αυτό και η πρώτη βοήθεια ισχύει πάντα για σένα. Μην το ξεχνάς ποτέ!

Φωτογραφία από διαδύκτιο