η Ομορφιά του ανθρώπου!

Πολλοί από εμάς, η υποφαινόμενη δεν υστερεί σε αυτό, δεν αφιερώνουμε χρόνο για να παρατηρήσουμε και να αναγνωρίσουμε, πόσο όμορφοι είμαστε ως άνθρωποι. Μπορεί να είμαστε μεγάλοι λάτρεις της ομορφιάς, βλέποντάς την σε άλλους ανθρώπους, στην φύση και σε πράγματα γύρω μας, αλλά χάνουμε την αίσθηση εντελώς όταν κοιτάζουμε τον εαυτό μας. Μερικοί από εμάς, πιστεύουμε ότι είναι μάταιο να εξετάζουμε και πολύ την εμφάνισή μας, ή μπορεί και να διαπιστώνουμε ότι όταν κοιτάμε τον εαυτό μας, το μόνο που βλέπουμε/εντοπιζουμε, είναι ατέλειες. Συχνά κοιταζόμαστε στον καθρέφτη με προσδοκίες και προκαταλήψεις για την ομορφιά, που μας τυφλώνουν, και μας εμποδίζουν να βλέπουμε τον εαυτό μας καθαρά. Ως αποτέλεσμα, χάνουμε την ομορφιά που είναι πιο κοντά μας, την ομορφιά που πραγματικά είμαστε. Μερικές φορές βλέπουμε την ομορφιά μας με ρηχό τρόπο, παρατηρώντας πόσο καλά συμμορφωνόμαστε με τους κοινωνικούς κανόνες, αλλά δεν βλέπουμε την βαθύτερη ομορφιά, που λάμπει από μέσα και που θα συνεχίσει να λάμπει ανεξάρτητα από το πώς μετράμε το ιδανικό της κοινωνίας.

Aν μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε την μοναδικότητα μας, (με τι να μας συγκρίνουμε, όταν ο καθένας από μας είναι ένα Unikat;) να ξεπεράσουμε, όλα αυτά τα εμπόδια και απλώς να εκτιμήσουμε πόσο όμορφοι είμαστε, μέσα από τις ατέλειες μας, ειδικά μέσα από αυτές, απελευθερώνουμε μεγάλη ενέργεια. Είμαστε επίσης, λιγότερο εξαρτημένοι από τις απόψεις και τα σχόλια των άλλων, εάν γίνουμε οι καλύτεροι θαυμαστές μας. Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε, ότι μετά από μια υπέροχη πρακτική γιόγκα ή έναν μακρύ βαθύ διαλογισμό, ή μετά από πραγματικό έρωτα (αυτόν των ψυχών και των σωμάτων), είμαστε πιο ικανοί να δούμε πόσο όμορφοι είμαστε. Αυτό οφείλεται στην πληρότητα που νοιώθουμε και στο γεγονός, ότι έχουμε απελευθερώσει μερικές από τις αποσκευές μας, ελαφρύνοντας έτσι τους εαυτούς μας και επιτρέποντας το Πνεύμα που εδρεύει μέσα μας να λάμψει. Είναι ο μεθυστικός συνδυασμός του θεϊκού πνεύματος και του ανθρώπινου σώματος, που αναδεικνύει την ομορφιά, με μεγαλύτερη ακρίβεια από οτιδήποτε άλλο.

Για να διατηρήσουμε την σύνδεση του εαυτού μας με την πληρότητα και να έχουμε επίγνωση της δικής μας ομορφιάς, μπορούμε να περιβάλλουμε τον εαυτό μας με εικόνες που αντανακλούν την ομορφιά μας, φωτογραφίες ενός συγγενή ή παιδιού που έχει τα μάτια μας, εικόνες δασκάλων που ενσωματώνουν το πνεύμα ή αυτοπροσωπογραφίες που συλλαμβάνουν την ουσία μας, με τρόπο που μας επιτρέπει να βλέπουμε τον εαυτό μας εκ νέου. Ο καλύτερος τρόπος, για να διατηρήσουμε τον εαυτό μας σε επαφή με την ομορφιά μας, είναι να συνεχίσουμε να κοιτάζουμε βαθιά μέσα στις ψυχές μας και να ανοίγουμε τα μάτια της ψυχής μας στον άνθρωπο, που βλέπουμε στον καθρέφτη κάθε μέρα. Τα μάτια της ψυχής ή αλλιώς τα εσωτερικά μας μάτια, βλέπουν πάντα καλύτερα, επειδή βλέπουν μέσα από το πρίσμα της Αγάπης.

Ευγενία